- Redacció / Arbeca

L’arbequina Airy Gras, coautora del nou llibre sobre les plantes medicinals de Catalunya

L'obra és fruit del treball d'investigació del grup de recerca en etnobotànica de la UB i de l'Institut Botànic de Barcelona.

L'arbequina Airy Gras, doctora en Biologia i màster en fitoteràpia per la Universitat de Barcelona (UB), és una de les autores del llibre "Plantes medicinals de Catalunya", que Farell Edicions ha publicat aquest novembre. L'obra és fruit del treball d'investigació que els autors, membres del grup de recerca en etnobotànica de la UB i de l'Institut Botànic de Barcelona, porten a terme des de fa temps als Països Catalans. S'hi transmet allò que han recollit de primera mà mitjançant entrevistes a uns 2.600 informants que conserven els usos populars i cada planta remeiera està il·lustrada amb una fotografia. L'objectiu del llibre és salvaguardar i difondre un saber tradicional sobre les principals plantes medicinals.

Airy Gras va fer la tesi doctoral sobre l'etnobotànica de les Garrigues i l'anàlisi de l'etnobotànica catalana en general amb aquest mateix grup de recerca. Gras també forma part de la junta del Centre d'Estudis de les Garrigues.