POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

El front comú de les capitals de Ponent fa un any que no arrenca

El “lobby institucional” que havien de formar Lleida, Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, Cervera i les Borges Blanques només va fer una primera i única reunió el desembre passat.

Foto de grup per la trobada del desembre del 2019. (foto: Salvador Miret/ACN)

Els alcaldes de les sis capitals de comarca del pla de Lleida que es van reunir el desembre del 2019 per posar les bases del que havia de ser una plataforma per defensar els interessos comuns i aprofitar oportunitats com l'atracció d'inversions no s’ha tornat a trobar des d’aquella primera i, de moment única, reunió.

Els alcaldes de Lleida, Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, Cervera i les Borges Blanques van qualificar aquella jornada de treball d'"històrica" i van manifestar la intenció de reunir-se cada sis mesos, de forma itinerant, per establir sinergies i anar avançant en temes que afectessin aquestes localitats i el conjunt de les Terres de Ponent. Entre els temes que es volien tractar hi havia la posada en comú de qüestions ambientals o la coordinació en matèria d’esdeveniments culturals. 

Cal recordar que bona part de l’agenda i de les dinàmiques municipals van quedar trastocades amb l’esclat de la Covid-19 al mes de març, i que en aquest temps s’han suspès molts esdeveniments. No obstant això, no consta que s’hagi fet tampoc cap reunió telemàtica per mantenir viu el projecte.