POLÍTICA
- Redacció / L'Albi

Junts situa Anna Feliu de 4 per Lleida, que entra directa a la 'tercera urna' del procés de primàries

Sisco Esquerda i Gerard Aliaga, que s'havien presentat a la votació per escollir els primers llocs de la llista, queden fora dels noms proposats per l’executiva del partit com a definitius.

(foto: ACN)

Ni Sisco Esquerda ni Gerard Aliaga. La representació garriguenca a la llista de Junts serà finalment Anna Feliu, alcaldessa de l’Albi i delegada territorial del departament de Presidència. El partit l’ha situat, de moment, com a número 4 de la candidatura per Lleida, una posició que, tenint en compte que JxCat va treure 6 diputats a la demarcació l’any 2017, té opcions d’obtenir un seient a la Cambra catalana.

Directa a la tercera urna
El procés de primàries de Junts s’ha dividit en les anomenades tres urnes. A la primera, la militància triava el cap de llista per Barcelona, que va ser Laura Borràs. A la segona s’escollien els primers llocs de cada demarcació i, a la tercera, es vota la llista definitiva. L’alcalde de Granyena, Sisco Esquerda, i el gerent del Consell Comarcal de les Garrigues, Gerard Aliaga, es van presentar a la segona urna, on van quedar 10è i 11è, respectivament. En canvi, a la tercera ja no hi consten.

La tercera i definitiva és fruit de la decisió de l’Executiva del partit, que ha elaborat una proposta d’ordre en base a criteris com el suport rebut per cada candidat, la paritat de gènere, l'equilibri territorial o la diversitat professional, i que se sotmet de nou a votació de la militància. És en aquesta llista on Anna Feliu i quatre més han entrat directament, mentre que els vuit restants ja provenien de la segona urna. De les noves persones que han entrat directament, l’alcaldessa de l’Albi és la que va més amunt, tot i que l’ordre proposat encara podria variar en cas que algun dels candidats no superés el 50% dels vots, expliquen fonts del partit.

Anna Feliu, nascuda el 1979, és alcaldessa de l’Albi des del 2015. Anteriorment, havia estat nomenada coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat a Lleida, càrrec que va ocupar fins el 2016, quan va ser nomenada delegada de Governació. Actualment és delegada del departament de Presidència.