CLIMATOLOGIA
- Redacció

Tota la comarca s'aixeca coberta de neu

Amb gruixos d'entre 7 i 17 centímetres als nuclis urbans. La carretera C-12, tallada al trànsit i ús obligatori de cadenes a altres vies de les Garrigues.

(foto: G.F.)

Dijous se n’esperava un primer episodi, però no va arribar. Aquest dissabte, en canvi, es van anunciar nevades generalitzades i així ha sigut. La precipitació a les Garrigues ha començat a la matinada i, de moment, ha deixat gruixos que van dels 7 als 17 centímetres segons el poble i que poden seguir augmentant, ja que continua caient neu de manera generosa.

La principal incidència viària és el tall de la carretera C-12 entre Maials i Albatàrrec, és a dir, al seu pas també per Llardecans, Torrebesses i Alfés. En altres carreteres és obligatori l’ús de cadenes, com a tot el tram de C-233 entre Bovera i les Borges Blanques, això és, la Granadella, el Soleràs, l’Albagés i Castelldans. També de Castelldans a Artesa fan falta cadenes per circular, així com entre Torrebesses, Granyena, el Soleràs, els Torms i Juncosa, entre Maials i Seròs, entre Juneda i Castelldans, entre Juneda, Torregrossa i Mollerussa i a totes les de la Diputació.


Llardecans (foto: F.F.)

Tot i això, cal recordar que encara és vigent el confinament municipal degut a la pandèmia i, per tant, no es pot sortir del poble si no és per necessitat justificada. Igualment, des dels ajuntaments s’ha demanat a la població que no surti de casa si no és necessari i, en alguns casos, com a Bovera o Granyena, s’ha ofert la possibilitat de rebre la compra del forn de pa o de les botigues del poble a casa si es truca per telèfon. Molts consistoris ja van escampar sal ahir a la nit o en van fer acopi per si feia falta i estan retirant neu dels carrers. En alguns municipis s’ha demanat voluntaris per retirar la neu i en altres és probable que ho facin al llarg del dia d’avui. La neu també ha impedit que es poguessin instal·lar les parades de mercat a alguns pobles on habitualment es fa els dissabtes, com a Tarrés i l’Albagés.


Les Borges Blanques (foto: M.A.)

Les Borges Blanques (foto: Ajuntament)