OLI
- Redacció / Juncosa

L'oli de Juncosa, el setè verge extra més premiat del món en categoria arbequina

En la mateixa classificació, l’oli de la cooperativa de la Granadella ocupa el 20è lloc i el de la cooperativa del Camp de Bellaguarda, el 55è. 

és el segon any consecutiu que l'oli de Juncosa aconsegueix estar entre el TOP 10 de varietat arbequina. FOTO: Coop. Sant Isidre de Juncosa

La cooperativa agrícola Sant Isidre de Juncosa està d'enhorabona. Recentment s'ha fet públic que l'oli 'Les Cabanes' que produeix es troba entre els deu millors verges extres del món de l'any 2020, segons la llista de referència internacional elaborada per EVOO World Ranking, que cada any classifica els olis segons els reconeixements aconseguits en els darrers dotze mesos. De fet, l'oli juncosà ocupa la setena posició del rànquing en varietat arbequina, sumant un total de 328 punts.

Així, l'oli de Juncosa va ser premiat durant l'any passat amb fins a set guardons internacionals: doble medalla d'or a l'Athena IOOC 2020, medalla d'or al London IOOC 2020 i al Japan Olive Oil Prize 2020, medalla d'or 'Grand Prestige' al TERRAOLIVO 2020, medalla d'or a New York Olive Oil 2020 i dos premis, medalla d'or i medalla de bronze, al certamen Los Angeles International EVOOC 2020. Uns reconeixements que li han valgut per ser al TOP 10 d'olis en varietat arbequina, sumant 328 punts en total. Es dóna la circumstància que aquest és el segon any consecutiu que la cooperativa juncosana aconsegueix situar-se entre els millors olis verges extres de varietat arbequina, ja que en l'edició del 2019 va ocupar la novena posició.

En la mateixa llista corresponent als olis més premiats del 2020 també hi apareixen altres cooperatives garriguenques, com la de la Granadella, on l'oli 'Degustus' ocupa el 20è lloc de la classificació, després d'aconseguir la medalla de bronze a l'Athena IOOC 2020, medalla d'or 'Grand Prestige' al TERRAOLIVO 2020 i medalla d'or al New York Olive Oil 2020. També la Cooperativa del Camp de Bellaguarda és present al llistat, en el seu cas ocupant la 55ena posició, en sumar el seu oli dos reconeixements: medalla de plata al London IOOC 2020 i el premi ESAO 2020 al millor AOVE de Catalunya elaborat per un productor.