ENERGIES
- Redacció / Llardecans

Llardecans instal·la plaques solars als sostres de l'Ajuntament i del poliesportiu

A més d'aquests dos equipaments, permetran abastir la sala de ball, l'escola, la llar d'infants i el consultori mèdic.

(foto: Aj. Llardecans)

L'Ajuntament de Llardecans va començar ahir a muntar plaques fotovoltaiques al sostre de l'edifici del consistori. Aquesta és la primera de les dues instal·lacions que es preveu col·locar, l’altra serà al poliesportiu. Ambdues tenen una potència de 35kw i, segons fonts municipals, “permetran generar l'electricitat necessària per abastir tots els edificis públics del poble en règim d'autoconsum”, entre els quals, a més de l’Ajuntament i el poliesportiu, hi ha la sala de ball, l’escola, la llar d’infants i el consultori mèdic. La previsió és que els treballs estiguin enllestits durant el mes de febrer.

El projecte inclou també un sistema de climatització per aerotèrmia a la sala del ball i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la Plaça dels Arbres. El cost total s'ha estimat en uns 100.000 euros, i es compta amb una subvenció de 68.000 del Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, atorgada a l'Ajuntament de Llardecans el 2020. La resta del finançament va a càrrec del consistori.

Aquesta actuació s'inclou dins el pla d'eficiència energètica de l'Ajuntament de Llardecans, que té l’origen en la diagnosi energètica que promou l'Associació Leader de Ponent i en què s'estudia el consum elèctric dels equipaments públics i es fan diferents propostes de millora, entre elles, inversions relacionades amb l'autoconsum.