POLÍTICA
- Redacció / Arbeca

L’arbequí Josep Pau rememora el cop d’estat del 23-F en un debat a Lleida

Com a diputat del PSC-PSOE escollit a les eleccions de 1979, era un dels presents a l'hemicicle quan hi van irrompre prop de 300 Guàrdia Civils.

(foto: arxiu)

El departament de Drets Civils de l'Ajuntament de Lleida ha organitzat el dimecres 24 de febrer una xerrada sobre el cop d'estat del 23 de febrer del 1981 amb motiu del 40è aniversari d'aquells fets i hi participarà l'arbequí Josep Pau, que en va ser testimoni directe. Pau havia estat escollit diputat a Corts pel PSC-PSOE a les eleccions del 1979 i, per tant, era un dels presents a l'hemicicle quan prop de 300 Guàrdia Civils encapçalats per Antonio Tejero van irrompre en el moment en què es votava la investidura de Calvo Sotelo (UCD) com a president del govern espanyol.

L'acte del dia 24 és a 2/4 de 7 de la tarda a la sala Jaume Magre i, a més de Pau, comptarà amb una xerrada de Xavier Casals Meseguer, professor de la Universitat Ramon Llull. Com que l'aforament és limitat, es demana que els interessats s'inscriguin prèviament a memoriademocratica@paeria.cat o al telèfon 973700457.