INCENDI
- ACN/Redacció / Fulleda

L'incendi de Senan, ja estabilitzat, ha afectat 5,9 hectàrees del terme de Fulleda

Les flames es van originar per una crema de restes vegetals que es va escapar pel vent. S'investiga si va ser dissabte, amb autorització o sense, o si va ser diumenge, que estava prohibit.

L’incendi que des d’ahir al migdia crema al peu de la serra de Vilobí entre l’Espluga de Francolí i Senan (Conca de Barberà), ha afectat també una part del terme veí de Fulleda, concretament 5,89 hectàrees de terreny forestal molt pròximes als aerogeneradors de l’extrem oest del parc eòlic Vilobí I. L’incendi, que els Bombers esperen controlar avui dilluns, està estabilitzat, és a dir, que el foc encara es propaga però no supera la capacitat d’extinció i ha cremat un total de 42 hectàrees, la gran majoria de bosc. Des d’ahir hi han estat treballant diverses dotacions de Bombers, tant amb mitjans terrestres com aeris, entre els quals els bombers voluntaris del parc de les Borges Blanques i el personal de l’ADF Sant Jordi, de Tarrés.


Superfície cremada per l’incendi. La línia negra marca el límit comarcal. (Imatge: Bombers)

Els Agents Rurals continuen investigant l'origen del foc, però fonts del cos han confirmat que les flames es van originar per una crema de restes vegetals que es va escapar pel vent. Tot i això, es vol aclarir si la crema es va fer dissabte, amb la corresponent autorització o sense, o bé diumenge, un dia que no estava permès fer cremes. També caldrà determinar si el responsable de la crema va complir amb les condicions establertes.


Voluntaris de l’ADF de Tarrés van donar suport a les tasques d’extinció. (Foto: Tarrés al dia) 

Per la seva banda, el cos de Bombers demana a la ciutadania que extremi les precaucions quan surti al medi natural. “Encara que les temperatures no siguin gaire elevades, el vent sec i la presència de combustible al bosc poden fer que qualsevol ignició es converteixi en un incendi de certa intensitat”, afirma a l’ACN el cap de l'operatiu de Bombers, el sotsinspector Toni Gómez.