SEGURETAT
- Redacció / Arbeca

Arbeca engega un servei de vigilància municipal

El consistori arbequí ha incorporat un operari, amb uniforme i vehicle propi, que vetllarà perquè es compleixin les ordenances i farà tasques de seguretat en els esdeveniments organitzats al municipi.

El vehicle que ha adquirit l’ajuntament arbequí per dur a terme el nou servei. FOTO: Aj. d’Arbeca

L'ajuntament d'Arbeca ha posat en marxa recentment un servei de vigilància amb l'objectiu de cobrir certes necessitats en l'àmbit de la seguretat al municipi. Un operari, amb uniforme i vehicle propi, s'encarrega de vetllar que es compleixin les ordenances, a més de controlar que no es produeixin infraccions o delictes en tot el nucli urbà arbequí. 

Segons l'alcalde d'Arbeca, Sergi Pelegrí, s'ha optat per incorporar aquest servei per tal de cobrir diversos àmbits relacionats amb la seguretat. "A la fi, és com si fes una feina d'agutzil però amb atribucions específiques en la seguretat. Per exemple, ara mateix al poble tenim moltes cases buides; l'operari vetllarà perquè en aquests habitatges no es produeixin robatoris. També servirà com a vigilant durant la celebració del mercadet de productes de segona mà que es fa cada diumenge. Per últim, controlarà que es respectin els llocs on no es pot aparcar i també ajudarà en l'organització i control en els diversos actes que organitzem al poble, entre altres atribucions, com ara el control de la cloració a l'aigua o la revisió de l'enllumenat", explica Pelegrí, que també ressalta que en cas que l'operari vegi que s'està cometent un delicte avisarà el cos de Mossos d'Esquadra, que serà el responsable de fer-se càrrec de la situació.

"Com a ajuntament d'un poble mitjà, ara mateix no ens podem permetre crear un cos de seguretat municipal, però creiem que aquest nou servei de vigilància pot contribuir a garantir una major harmonia a la nostra vila i reforçar la tranquil·litat de totes les vilatanes i vilatans del nostre poble", clou Pelegrí.