SUCCESSOS
- Redacció / Fulleda

Denunciat un home de 69 anys de l'Espluga de Francolí acusat per l'incendi de la Conca de Barberà

El foc va cremar 42 hectàrees, entre les quals 5,9 del terme de Fulleda.

El foc va afectar massa forestal de Fulleda, Senan i l'Espluga de francolí. FOTO: Bombers

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Valls van denunciar penalment un home de 69 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l'Espluga de Francolí, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi per imprudència greu.

La investigació es va iniciar arran de l'incendi forestal del passat 21 de març i que va cremar 42 hectàrees de terreny, gairebé la seva totalitat de zona forestal i una hectàrea de terreny agrari. L'incendi va suposar l'activació de nombroses dotacions dels Bombers de la Generalitat per extingir-lo. Un cop es va poder apagar, agents rurals i mossos van obrir investigació per esclarir l'origen de les flames. Mitjançant la investigació tècnica del Cos d'Agents Rurals i també d'altres gestions d'investigació policial, es va poder determinar que el foc havia començat en una finca agrícola situada a l'Espluga de Francolí.

Les indagacions posteriors van comprovar que el responsable de la finca hauria fet una crema de restes vegetals sense autorització i que aquesta crema es va descontrolar i va afectar la massa forestal propera a la finca. El foc va afectar massa forestal de tres municipis diferents: Senan i l'Espluga de Francolí a la Conca de Barberà, i Fulleda a les Garrigues. Les dotacions de Bombers de la Generalitat van treballar durant dies fins que el foc es va donar completament per extingit aquest passat 4 d'abril.

Un cop identificat el presumpte autor per imprudència de l'incendi, els investigadors van citar-lo per declarar a comissaria i van lliurar l'atestat policial al jutjat coneixedor del cas.