- Redacció / Els Omellons

Cribratge massiu als Omellons per frenar un possible brot

Des de que es una de les persones treballadores del bar va donar positiu la setmana passada que hi ha mig poble confinat preventivament.

(foto: Xavi Minguella)

Aquest divendres, a la sala polivalent dels Omellons s’han fet proves PCR a unes 90 persones del municipi, així com de l’Espluga Calba i altres pobles de la zona, per tal de detectar possibles positius de Covid i, si fos el cas, frenar l’expansió del virus. El cribratge s’ha fet després que una de les persones treballadores del bar donés positiu el cap de setmana passat i el servei d’epidemiologia instés a confinar preventivament totes les persones que haguessin estat a l’establiment els dies anteriors i que pràcticament són la meitat de la població.


(foto: Xavi Minguella)

Un cop fetes les PCR, les persones que estaven confinades continuen confinades i es preveu que d’aquí un o dos dies surtin els resultats. De moment, els altres treballadors del bar han resultat negatius i no consta cap altre cas positiu tret de la persona que va avisar el diumenge passat i que no resideix al municipi.

Fins ara, els Omellons és dels pobles garriguencs que ha tingut menys incidència de la Covid, amb només dos casos positius registrats, un al març del 2020 i un altre a l’octubre.