EQUIPAMENTS
- Redacció / Castelldans

Castelldans transformarà la llar de jubilats en un centre d'assistència per la gent gran

S’hi habilitarà un espai de bar-menjador, una sala de descans i esbarjo, una altra de gimnàs o dos consultoris pels serveis d'infermeria, podologia i perruqueria, entre d’altres. 

L'edifici on està situada la llar de jubilats i que, ene ls propers mesos, serà transformat en centre d'assistència a la gent gran. FOTO: Aj. de Castelldans

L'ajuntament de Castelldans ja ha complert la fase de licitació del contracte d'obres per tal de transformar la llar de jubilats del poble, que fa trenta anys que es va inaugurar, en un centre de serveis diari per la gent gran.

Tal com explica Conrad Llovera, alcalde del municipi, els treballs se centraran en la modificació de les quatre sales existents "En primer lloc habilitarem un espai de bar-menjador, en cas que hi hagi la necessitat d'oferir els serveis de menjars amb càtering. També hi haurà una sala de descans, esbarjo, televisió i informàtica, dos consultoris que podran ser utilitzats pels serveis d'infermeria, podologia, perruqueria i altres, una sala de treballs i entreteniments, una altra de gimnàs, la instal·lació d'un espai sanitari adaptat, dos lavabos superiors i un ascensor" explica Llovera, que també anuncia que hi haurà una nova climatització, la il·luminació serà a partir de tecnologia led i es pretén abastir amb una instal·lació d'autoconsum solar.

El pressupost de les actuacions és de 120.734?€, dels quals 95.734?€ són per l'obra civil i 25.000 € per la instal·lació de l'ascensor, que serà finançat íntegrament pel PUOSC i la Diputació de Lleida. També s'hi inclourà a part una donació per part de l'obra social de la Fundació Caixa Rural, que inclourà tot el mobiliari interior, amb una aportació d'uns 17.000 € aproximadament. L'alcalde confia que l'obra s'adjudicarà en un període de quinze dies i l'execució dels treballs s'allargarà uns quatre mesos, per això calcula que pot estar enllestit el mes d'octubre d'enguany.