POLÍTICA
- Redacció / La Granadella

Relleu a l'alcaldia de la Granadella

Atzara Noguera, de la candidatura independent Alternativa Social per la Granadella, agafa el relleu d’Elena Llauradó (UFP-JxCat), fruit del pacte de goven que ambdues formacions van signar el 2019.

Atzara Noguera (esq.) substituïrà Elena Llauradó (dreta).

El ple extraordinari d’aquest dimarts 15 de juny a la tarda a l’Ajuntament de la Granadella oficialitzarà el relleu a l'alcaldia, que passarà d'Elena Llauradó (Units Fem Poble-JxCat) a Atzara Noguera (Alternativa Social per la Granadella). Ambdós grups van obtenir dos regidors cadascun a les eleccions municipals del 2019 i la candidatura d’Independents per la Granadella-AM, encapçalada pel fins llavors alcalde Carlos Gibert, en va treure tres; finalment, els dos primers van fer un pacte de govern que incloïa el repartiment de l’alcaldia: els dos primers anys n’exerciria Llauradó i els dos últims, Noguera.
 
Objectius
Atzara Noguera, fins ara primera tinenta d'alcaldessa, es mostra satisfeta per "haver tingut l'oportunitat de guanyar experiència i aprenentatge i compartir coneixements amb tots regidors i regidores", i es marca un seguit de reptes per aquesta segona part de mandat. Un, el de més envergadura, és el poder sentar les bases per a una futura residència per a la gent gran. "Som conscients que són molts diners, però a les Garrigues Altes fa falta", diu, "i volem fer almenys un procés participatiu per definir-ne el model".

En energies renovables, ASG mantindrà l'oposició als macroprojectes i vol apostar per una planta fotovoltaica pública, així com indagar la creació d'una comunitat energètica local "que democratitzi la transició energètica". El grup també vol modificar l'ordenança de rehabilitació d'habitatges per incrementar-ne la dotació pressupsotària i incloure-hi la masoveria urbana i, si és el cas, promoure habitatge social públic.

Dinamitzar el comerç local, seguir oferint ajuts als empadronats, subvencionar una part del menú als majors 65 anys que ho necessitin, continuar visibilitzant la biblioteca municipal, fomentar el vessant familiar a les activitats culturals o intensificar els processos participatius "per obrir encara més l'ajuntament al poble" són altres dels reptes que s'ha marcat la nova alcaldia, a qui agradaria "que els set regidors i regidores poguem treballar tots junts i trencar amb la idea que govern i oposició hagin d'estar per força barallats", diu Noguera.