ASSOCIACIONISME
- Redacció / El Soleràs

L'Orfeó Veus del Camp, del Soleràs, premi Olivera d'Or al Garriguenc 2021

La votació del jurat, reunit ahir al Consell Comarcal, es va decantar per la veterana formació coral, que prepara el comiat per aquest setembre.

(foto: Xavi Minguella)

L’Orfeó Veus del Camp, del Soleràs, és el nou guanyador del premi Olivera d’Or al Garriguenc, segons el resultat de la votació del jurat reunit ahir al vespre a la seu del Consell Comarcal. L’entitat, fundada el 1954, és la formació coral mixta més veterana de la comarca i actualment la formen 18 cantants, en un poble de 330 habitants però de llarga tradició musical. Des de l’any 2001, quan va morir el fundador Josep Aran, la directora és Maria Carme Valls que, al seu torn, és cofundadora de la Coral Shalom de Lleida.

Malgrat l’àmplia trajectòria, la continuïtat de l'Orfeó Veus del Camp ja és pràcticament inviable i, després de 67 anys d’existència, la formació prepara el que serà el seu final d’etapa amb un gran concert el 26 de setembre al Soleràs.

Altres candidats al premi Olivera d’Or en aquesta edició eren la cooperativa John-Fil, de l’Espluga Calba, que l’any passat va complir 50 anys en actiu, el personal sanitari dels CAP de les Borges i la Granadella i l’activista borgenca Carme Solé, que va morir aquest febrer. El jurat el formen el president del Consell Comarcal, el president de la Comissió de Turisme i Cultura del mateix organisme, un membre de la junta de govern també del Consell, l’alcalde de les Borges Blanques i un alcalde d’un poble diferent cada any –enguany, Granyena–, un membre del Centre d'Estudis de les Garrigues, un de l'Associació de Turisme de les Garrigues, un de l'Ateneu Popular Garriguenc, un de la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues, un del periòdic SomGarrigues, un del Centre Excursionista Borges-Garrigues, un del Consell Consultiu de la Gent Gran, un del Club Excursionista Garrigues Altes i el garriguenc premiat en l'edició anterior del premi.