URBANISME
- Redacció / Castelldans

Troben un embús de musclos zebra en una canonada d’aigua de Castelldans

La incidència ja està reparada i el servei funciona amb normalitat, però el consistori inclourà una partida als pressupostos del 2022 per clorar directament a les canonades.

Els operaris que l'última setmana de juliol treballaven en la reparació d'una canonada d'aigua de boca que comunica dos dipòsits de Castelldans i que havia rebentat van trobar-se desenes de musclos zebra que tot apunta que obstruïen la circulació de l'aigua. "Feia dies que hi havia molt poca pressió al servei i, al donar-ne més, la canonada va rebentar, el que no esperàvem era trobar-hi un tap de musclos zebra", explica l'alcalde, Conrad Llovera, i diu que "no ens hi havíem trobat mai".

Durant el cap de setmana es va fer la reparació i el servei ja funciona amb normalitat, però Llovera adverteix que per al pressupost municipal del 2022 ja s'inclourà una partida per clorar directament a les canonades. Igualment, aquest agost està previst que s'instal·li la maquinària de la segona fase de l'estació potabilitzadora i que inclou, també, sistemes de desinfecció per a diferents espècies i, a priori, també per a aquest mol·lusc.