INCENDI
- Redacció / La Granadella

Els municipis de les Garrigues Altes reclamen un nou camió d’aigua pel parc de bombers de la Granadella

El parc havia tingut dos vehicles fa prop d'una dècada, però una avaria i la falta de reposició el van deixar sense. La reivindicació del segon camió ha estat una constant per part dels bombers de la zona.

(foto: X.F.)

Front comú dels municipis de les Garrigues Altes per dotar de majors recursos el parc de bombers voluntaris de la Granadella. Els consistoris exigeixen a Interior que el parc, que compta amb un vehicle d'aigua de 3.000 litres, disposi d'un segon camió d'aigua, per a poder respondre a dos serveis simultanis. Així, demanen que se substitueixi el furgó de salvament, utilitzat en rescats i accidents des del 1992, que no compta amb bomba d'aigua, que consideren obsolet i que és "un risc pels propis bombers".

Bona salut del parc
El parc compta en l'actualitat amb una vintena de voluntaris, una de les millors xifres dels últims anys. Malgrat això, bombers i ajuntaments consideren que disposar d'un únic camió limita la seva activitat. El parc havia tingut dos vehicles d'aigua fa prop d'una dècada, però una avaria i la falta de reposició el van deixar sense. Així doncs, davant la intervenció en un incendi, el parc queda inoperatiu, i la zona de les Garrigues Altes descoberta. Els parcs més propers davant qualsevol altre incendi en aquesta àrea són els de Lleida i Ascó, a 45 minuts. Eloi Navàs, cap del parc, espera que la petició dels Ajuntaments sigui escoltada i es reforci l'equipament, com fa temps que insisteix.

Accés als centres històrics 
Des dels ajuntaments de les Garrigues Altes, en col·laboració amb els bombers, es demana un model específic de vehicle d'aigua. Aposten per un camió amb bomba urbana lleugera (BUL) que els permeti accedir als cascs antics de tots els municipis de la zona. El vehicle actual no hi pot entrar atesa la seva mida. 
Per elevar la petició, els consistoris han sol·licitat una reunió amb el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort.

Parcs voluntaris  
La comarca de les Garrigues compta amb dos parcs de bombers, tots dos de voluntaris. Són el de la Granadella i el de les Borges Blanques. Aquest darrer disposa d'una vintena de voluntaris i dos camions d'aigua, a més d'un vehicle lleuger.