- Redacció / Sunyer

El Carrollets celebra la cinquena edició de teatre familiar de proximitat

L’Ajuntament de Sunyer renova el compromís d’organitzar un festival d’arts escèniques i de carrer amb companyies de Ponent. Esperen acollir un miler de persones, entre veïns i visitants, durant tot el dissabte 18.

(foto: Xavi Minguella)

Sunyer acull el dissabte 18 de setembre la cinquena edició del Festival Carrollets, d'espectacles teatrals i de carrer per a públic familiar. La mostra tindrà lloc a la zona esportiva del poble, seguint amb el format iniciat el 2020 a causa de la COVID-19, però amb els espais ampliats respecte a l'any passat, i també amb la novetat d'un espai de pícnic, i una food truck. Les companyies seleccionades per l'edició d'aquest any són ZumZum Teatre, Xip Xap, Efímer, La Baldufa, Sound de Secà i Pastorets Rock. Algunes de les quals, com Xip Xap, que presenta Transhumància, un espectacle premiat a la 28a Fira de Titelles de Lleida, el 2017, tornen al municipi després de múltiples participacions. Per altra banda, també n'hi ha  que s'hi estrenen. És el cas d'Efímer amb La Gran Tempesta, una cúpula transparent dins la qual es produeix un espectacle de llums, música i confeti que tant es pot gaudir des de dins de la bombolla, com des de fora. El festival clourà amb un concert de Pastorets Rock. 

L'alcalde de Sunyer, Jaume Gort, explica que han volgut mantenir la mateixa línia d'espectacles km 0 dels últims anys: "Companyies de Ponent, espectacles de qualitat i reconeguts arreu". Els veïns empadronats a Sunyer tenen accés gratuït als espectacles, mentre que la resta de públic haurà de pagar una entrada de 5 € que els donarà accés a totes les representacions.   

Programació pròpia
La programació del Carrollets es fa des del propi consistori. Gort reivindica la tasca de l'equip organitzador, que a més de comptar amb persones vinculades i coneixedores del sector, també ha assistit a jornades tècniques, per exemple, de Fira Tàrrega, a més de festivals amb espectacles infantils d'altres municipis de Ponent, com el Festival Marrameu, de Torrelameu, o el Mil Maneres d'Alcoletge. Des de l'Ajuntament s'espera que al llarg del dia passin un miler de persones, entre veïns i visitants, pel festival.