- Redacció / Arbeca , Torrebesses

L’associació d’empresàries de Lleida premia l’arbequina Dolors Català i la torrebessina Aida Flix

Català rebrà el premi com a millor empresària agroalimentària i Flix per la seva trajectòria artística, en un gala que tindrà lloc aquest divendres.

L'Associació de Dones Empresàries Ap! Lleida ha donat a conèixer les guanyadores dels premis que convoca cada any -excepte l'any passat per la pandèmia- com a reconeixement a la tasca de dones que lideren projectes o empreses a la província. Entre les guardonades hi ha Dolors Català, d'Arbeca, i Aida Flix, de Torrebesses. Català rebrà el premi com a millor empresària agroalimentària per la feina al capdavant d'olis Cimal, petita empresa dedicada a l'elaboració d'oli d'oliva verge extra amb criteris d'agricultura ecològica. L'arbequina també és presidenta de l'Associació de Dones del Món Rural.

L'actriu Aida Flix, de Torrebesses, rebrà el premi a l'activitat artística, per la seva trajectòria a diversos països, gràcies a la seva participació en la sèrie El secreto de Puente Viejo. Flix també ha estat molt coneguda pel seu paper a Amar en tiempos revueltos de TVE i la seqüela d'Antena 3. La gala d'entrega serà el 22 d'octubre a la nau central de la Seu Vella de Lleida. Altres premiades en anteriors edicions -abans amb el nom de Premis Funde- han sigut Carme Mora, la companyia Casigalls, el Consell Esportiu de les Garrigues, Ecostudi, Olga Pujol i Esther Gort.