OLI
- Redacció / La Granadella

La Primera Premsada recupera la presencialitat de les festes de l’oli

La setena edició de la festa oleícola de la Granadella manté una part virtual de jornades tècniques però els actes de diumenge seran tots presencials, evitant, això sí, els espais tancats.

(foto: Diputació de Lleida)

Del 28 al 31 d'octubre, l'Ajuntament  i la Cooperativa de la Granadella fan la 7a edició de la Primera Premsada, que no només enceta la temporada de festes oleícoles a la comarca sinó que enguany també suposa el retorn a la presencialitat d'aquestes trobades, que des de l'esclat de la pandèmia s'havien fet en format virtual. La Primera Premsada manté encara una part online, la de jornades tècniques de dijous i divendres, però les activitats del diumenge 30 es faran en una finca d'oliveres. La cap del Panell de Tast d'Olis de Catalunya, Àngels Calvo, presentarà l'oli nou d'aquesta campanya i la cooperativa presentarà una línia d'envasos de plàstic reciclat. El periodista Ferran Casas, subdirector de NacióDigital i col·laborador de SomGarrigues, apadrinarà l'oli nou en aquesta edició. L'acte també servirà per entregar el premi Primera Premsada a un projecte sobre l'increment de polifenols en oli d'oliva verge extra. S'acabarà amb una degustació de tapes elaborades amb oli nou i la cloenda per part del director general d'Empreses Agroalimentàries. Prèviament, el mateix matí, hi haurà  hagut a primera hora una caminada popular organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes i  jornada de portes obertes al Museu de l'Oli de Catalunya.

Jornades tècniques
Abans de la jornada presencial del diumenge s'han programat dues jornades tècniques virtuals. La primera, dijous a la tarda, sobre l'increment de polifenols en l'oli verge extra de Ponent (que és el projecte al qual s'entregarà el premi) i, la segona, divendres al matí, sobre oleomàrqueting digital. Les inscripcions  a les jornades s'han de fer a través del portal ruralcat.gencat.cat. La Primera Premsada es va presentar el 25 d'octubre a la Diputació, en un acte amb l'alcaldessa, Atzara Noguera, el president de la cooperativa, Ramon Barrull i el vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre.