COMERÇ
- Redacció / La Granadella

Tercera campanya de ‘granadeuros’

Des del consistori es reparteixen 5.000 euros en vals de 5, els anomenats “Granadeuros”, amb l’objectiu de potenciar el consum en comerços i serveis professionals locals de cara a la campanya de Nadal.

L'Ajuntament de la Granadella ha posat de nou en circulació els "Granadeuros". Es tracta de vals de 5€ dissenyats en format de "moneda local", que han de servir per promoure el consum local. En total, el consistori ha destinat 5.000€ a aquesta campanya, que es va iniciar la setmana del 15 de novembre i que finalitza a finals d'any, en concret el 31 de desembre. Per l'Ajuntament és una manera de millorar la campanya de Nadal pels comerciants del poble. 
Durant la primera setmana, els veïns empadronats majors de 18 anys van poder recollir a la Biblioteca Emili Pujol els vals que els corresponien. A partir de llavors, van poder començar a bescanviar-los en els comerços o per pagar serveis professionals locals. D'acord a la normativa entorn d'aquesta "moneda local", només es podran fer servir quan representin, com a màxim, el 50% de l'import de la compra o servei. Els vals tampoc es poden canviar per euros reals. 

Aquesta és la tercera campanya de "Granadeuros" de l'Ajuntament de la Granadella. La primera emissió d'aquesta moneda local va ser durant l'estiu del 2020, un cop superat l'estat d'alarma fruit de la Covid-19. Els vals de "Granadeuros" són acumulables i els veïns podran fer servir aquells bitllets de campanyes anteriors que els havien pogut quedar sense gastar. A diferència de la primera edició, en què es va fixar un límit de consum per botiga o servei, i com en la segona emissió, ara no s'ha fixat cap límit d'ús. 

Recollida i ús
Segons dades de l'Ajuntament, entorn del 85% dels veïns van recollir al finalitzar el períde fixat els seus granadeuros. Com en edicions anteriors, els comerços d'alimentació estan sent els qui més vals de "moneda local" estan rebent. A continuació es troben els bars del municipi, i en tercer lloc s'hi situarien els serveis de professionals.