AGRICULTURA
- Redacció / La Granadella , Torrebesses

Les cooperatives de Torrebesses i la Granadella confirmen la fusió

Les assemblees d'ambdues entitats, celebrades el 23 i el 25 de gener respectivament, van ratificar la proposta d'unió en què havien estat treballant els últims mesos.

Edifici de la Cooperativa de la Granadella

Les assemblees de les cooperatives Torrebesses i la Granadella, celebrades el 23 i el 25 de gener respectivament, van ratificar la proposta d’unió en què havien estat treballant els últims mesos. En la primera, la fusió es va aprovar per unanimitat, i en la segona per una àmplia majoria, de 58 vots a favor, 1 vot en contra i 2 abstencions.

Per la gerent de la cooperativa de Torrebesses, Maria Teresa Esteve, la unió beneficiarà els agricultors més joves de Torrebesses, davant l'envelliment de la seva entitat: "la gent més jove tindran una seguretat en la Granadella". 

La fusió permetrà sol·licitar al departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural l'ajut per al foment de la millora de la competitivitat de les cooperatives per la construcció d’un nou moli d'oli a la Granadella, que s'ha pressupostat entorn dels quatre milions d'euros, i que d'acord al pla de treball, ha d'estar operatiu d'aquí a dos campanyes, la 2023/2024. A Torrebesses s’habilitarà un punt de recepció d’olives, per després traslladar-les fins al molí. 

Tal com s'havia acordat en les negociacions prèvies, es mantindran vives les dos marques d'oli existents en l’actualitat: NIA, que fins ara es feia a Torrebesses, i Degustus, que es comercialitzava des de la Granadella.