CULTURA
- Redacció / Alcanó , Llardecans , Sarroca de Lleida

S'estrena la pel·lícula 'Tros', gravada entre Sarroca i Alcanó

El cap de setmana del 19 i 20 de febrer, Alcanó i Sarroca van acollir preestrenes del film amb el director i alguns actors. 'Tros' compta amb nombrosos veïns en papers secundaris i de repartiment.

Pep Cruz durant la gravació de Tros (FOTO: Tros)

El sometent d'Alcastrer, i la història familiar del Joan i el Pepe, personatges protonistes de la pel·lícula Tros, arriben avui, divendres 25 de febrer, a les sales de cinema. El film del director barceloní Pau Calpe, que adapta la novel·la homònima de Rafael Vallbona, es va gravar el desembre del 2020 entre Alcanó i Sarroca, a més de Llardecans. 

Tros posa en pantalla la relació conflictiva entre un pare sever (Pep Cruz) i el fill (Roger Casamajor), qui ha tornat al poble després d'haver marxat a Barcelona. Tots dos viuen al poble fictici d'Alcastrer, en què els pagesos creen un sometent, patrulles nocturnes que ronden les terres, davant de diversos robatoris de maquinària. La pel·lícula compta amb diversos garriguencs com a actors secundaris i extres, que fan de pagesos d'Alcastrer. 

El cap de setmana del 19 i 20 de febrer, Alcanó i Sarroca van acollir preestrenes del film amb el director i alguns actors. L’alcalde d’Alcanó, Xavier Prunera, situa en 200 les persones que van gaudir la projecció al poble, algunes d’elles fins i tot la van haver de seguir de peu. 

El diumenge 6 de març, Tros competirà amb "El ventre del mar", d'Agustí Villaronga; "Sis dies corrents", de Neus Ballús; i "Visitant", d'Alberto Evangelio, pel guardó de millor pel·lícula dels Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català.