AGRICULTURA
- Redacció / La Granadella

La cooperativa de la Granadella col·loca la primera pedra del nou molí

L'entitat s'ha beneficiat dels ajuts de la Generalitat després de la fusió amb la cooperativa de Torrebesses per fer front a una obra que costarà entorn de 4 milions d'euros. 

La primera pedra portava en el seu interior una ampolla d'oli de l'any del centenari, una còpia dels plànols del projecte i un exemplar de la revista local Lo Clarí (Foto: Xavi Minguella)

La cooperativa de la Granadella va col·locar ahir a la tarda la primera pedra del seu nou molí d’oli, que estarà situat a l’entrada del poble per la carretera de Lleida, a poca distància de l’actual.  

L'entitat s'ha beneficiat dels ajuts de la Generalitat després de la fusió amb la cooperativa de Torrebesses per fer front a una obra que costarà entorn de 4 milions d'euros. L'objectiu és millorar la producció, atès que el molí existent no era suficient per la quantitat d'olives que rebia en plena campanya. 

Tal com explicava el seu president, Ramon Barrull, fa uns mesos al Som Garrigues, la cooperativa de la Granadella ha passat de produir 2 milions d’olives a 4 milions els últims anys. Per aquest motiu, el nou molí està previst que tingui tres línies de producció, una per a oli d’oliva verge extra, una per a olis ecològics i maquiles, i una darrera per a olis prèmiums. 

L’estiu del 2021 ja s’havien començat a moure terres a l’entrada del municipi per a l’acollida del molí. D'acord amb l’entitat, l'objectiu és finalitzar enguany l’edifici i durant el 2023 instal·lar-hi la maquinària per la collita de la campanya 2023-2024.