- Torrebesses

Inauguren el Centre d'Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses

Foto: Delegació del Govern a Lleida

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha inaugurat aquest diumenge 20 de març el Centre d'Interpretació de les Construccions de Pedra Seca de Torrebesses, en un acte que ha comptat amb l’alcalde del municipi, Mario Urrea, i els regidors. També hi han assistit el president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Miquel Aguilà,entre d’altres autoritats.

El centre d'interpretació pretén donar a conèixer el patrimoni arquitectònic que representen les nombroses i diverses construccions de pedra seca de la zona, especialment, cabanes de volta, marges de pedra, pous, basses excavades a la roca, cisternes, forns de calç i marges de pedra.

L’equipament ocupa un antic edifici cedit per un veí i un altre de contigu adquirit, que han estat reformats i que sumen uns 300 metres quadrats repartits en tres plantes (dos plantes i el soterrani). En la primera hi podem trobar la sala d’exposicions que oferirà un calendari de mostres de diverses disciplines. En la segona planta hi ha la sala de conferències i una petita biblioteca. Al soterrani s’hi troben les troballes pròpies de l’antiga construcció; la bodega, l’estable, les sitges i el trull. L’edifici està situat a la Vileta, a la part més alta del poble.

El cost del centre d’interpretació ha estat d'uns 300.000 euros, que han estat finançats per part la Generalitat, els Fons Feder i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.