- Redacció / L'Albi

Presenten els primers vins de vinyes recuperades de l’Albi

Anomenats El Manel i La Carmeta, surten de vinyes que tenen uns 40 anys que ara s’han tornat a cultivar. Els vins s’elaboren, de moment, a l’Alt Penedès.

El divendres 5 d'agost, en el marc de la Festa Major de l'Albi, es va presentar públicament SaCura Vins, un nou projecte vinculat a unes vinyes que havien estat abandonades i que Brugués Faura i el seu equip han tornat a cultivar. Són vinyes velles, d'uns 40 anys aproximadament, de les varietats chardonnay i sauvignon blanc, situades a un lateral de l'AP-2, prop del circuit de dirt track de l'Albi. A partir d'un cupatge amb macabeu se n'han fet dos vins ecològics, anomenats El Manel i La Carmeta i elaborats a la Xarmada, un viver de celleristes de l'Alt Penedès. De moment, aquest any se n'han fet 1.800 ampolles.

La família impulsora de SaCura és originària de Gavà però fa una quinzena d'anys que està vinculada a l'Albi, on també fan oli ecològic sota la marca Gorg de l'Albi. Amb la premissa de "conservar el patrimoni cultural i natural de la zona", explica Faura, també volen habilitar el mas de la finca per fer-hi enoturisme.