- Redacció

Deu municipis garriguencs entren demà en nivell màxim de risc d'incendi

Bellaguarda, Bovera, els Torms, Juncosa, la Granadella, la Pobla, Almatret, Llardecans, Maials i Torrebesses.

Bellaguarda, Bovera, els Torms, Juncosa, la Granadella, la Pobla, Almatret, Llardecans, Maials i Torrebesses són els deu municipis garriguencs que a partir de la pròxima mitjanit estaran en nivell 3, el màxim, del Pla Alfa de vigilància i prevenció d’incendis que estableixen els Agents Rurals. Això supos que s’han de suspendre totes les activitats amb risc d'incendi forestal i que s’aturen els treballs forestals i la caça. La resta de la comarca està al nivell 2, que significa perill alt o molt alt d'incendi forestal. Igualment, també estaran al nivell 3 el nord de la Terra Alta, de la Ribera d’Ebre i del Priorat, on els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant.

Les autoritats demanen a la ciutadania que s’extremin les precaucions davant aquest episodi de perill extrem d'incendi, que previsiblement pot arribar al punt crític el dissabte i allargar-se fins diumenge i que està motivat per un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives, especialment a les comarques de l'interior de la província de Tarragona i al Segrià, la Noguera i les Garrigues.

Els Agents Rurals recorden que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l'activitat humana, sigui per imprudències, accidents o fins i tot per intencionalitat, i demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol tipus en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.

Aquesta és la tercera vegada que enguany s’activa el nivell 3 a municipis de les Garrigues. Les anteriors van ser entre el 22 i el 25 de juliol i el 18 i 19 de juny. L’any passat, els episodis similars van ser dos (un dels quals a finals d’agost).