CULTURA
- Redacció / La Granadella

El Festival de la Granadella recupera el taller i el ball de la jota i la trobada de puntaires

En aquesta edició, que té lloc aquest cap de setmana, s’amplien també les activitats esportives.

(foto: Xavi Minguella)

La Granadella celebra el divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21 d'agost el 29è festival de música popular i tradicional catalana. El grup d'havaneres Els pescadors de l'Escala hi actuaran divendres. Dissabte hi tocarà Riu, amb l'espectacle infantil Riuet, primer, i a continuació amb una ballada tradicional; Morena Tradipatxanga, que torna al festival, i Biflats, que tancaran la nit. Diumenge serà el torn de la Cobla Reus Jove, al migdia; Jordi Molina Quintet, al vespre, i l'última actuació anirà a càrrec de Paula Grande i Anna Ferrer, que presentaran el disc Vega (Bankrobber, 2020). 


El certamen es va presentar dimarts a la Diputació de Lleida.

El certamen, organitzat per l'Ajuntament, manté l'estructura habitual, i acaba de recuperar les activitats que no havien estat possibles les últimes edicions per la Covid. El dissabte al migdia, tindrà lloc el taller per aprendre la jota de la Granadella, a càrrec de la veïna Celina Farran. Diumenge, la XVIII Trobada de puntaires.  

A més de les tradicionals Cursa de les Pedretes i Cursa de la Cordera, dissabte, i del Concurs de Bitlles, diumenge, el cartell incorpora enguany una sortida a córrer d'11 km a càrrec de l'Associació Esportiva Trotallunàtics de Lleida diumenge al matí. Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran al Pla de la Vila, a excepció del taller de jota, que es farà al Centre Cívic 1 d'Octubre.