CULTURA
- Redacció / Sunyer

La sisena edició del festival Carrollets multiplica les activitats complementàries per fixar els visitants

L'organització del certamen aposa per un programa d'espectacles més concentrat, alhora que ofereix activitats i jocs simultanis durant tot el dia. Un 10% de la recaptació de les entrades anirà destinat a l’Afanoc.

(foto: Xavi Minguella)

La sisena edició del festival de teatre Carrollets de Sunyer torna el dissabte 17 de setembre amb dos obres principals, La llàntia meravellosa (Festuc Teatre) i Hamelí (Xip-Xap); dos concerts teatralitzats, Danscircant (Sac Espectacles) i Nasty Lovers, i un ampli ventall d'activitats simultànies al llarg de tot el dia. D'acord amb la regidora de Cultura de Sunyer, Olga Cuito, es tracta d'una reorientació del certamen, que concentra els espectacles d'escenari per millorar-ne el muntatge. A més, el festival programa tota una sèrie de petits espectacles i animacions, com el contacontes de Lo Cuentista del Tossal, la instal·lació La residència dels contes macabres, amb relats de por, de la companyia El Sidral, un espai d'automaquillatge, jocs de Festa i Fusta i jocs de natura a càrrec de l'entitat Som Aguait amb el desig que els infants s'hi moguin "de forma lliure" i que les famílies que visitin la mostra puguin trobar-hi "en tot moment alguna cosa en marxa". Les entrades costen 5 € per persona i es poden comprar online. Els veïns empadronats a Sunyer hi tindran l'accés gratuït. 

Espectacles km 0
Des de l'organització, reivindiquen l'interès per treballar amb companyies de Ponent, com han fet des del principi. Així, Xip-Xap, molt present en totes les edicions, hi torna, com també Festuc Teatre. Sac Espectacles i el grup Nasty Lovers s'estrenaran al Carrollets, amb un concert teatralitzat infantil, els primers, i més per als adults, els segons, que rellevaran el tradicional concert del grup lleidatà Pastorets Rock, retirats l'octubre passat.

Vessant solidari 
La sisena edició del Carrollets també tindrà com a novetat la col·laboració solidària amb dues causes. Un 10% de les entrades venudes es destinarà a l’Afanoc i el seu treball per millorar la qualitat de vida dels infants i joves amb càncer. A més, l'entitat disposarà d'una paradeta de merxandatge. En el context dels contacontes, per altra banda, s'hi presentarà el llibre La Noa i el Jan i el tresor particular, escrit per Toni Rodés, que té una vinculació estreta amb Sunyer. Els beneficis van destinats a l'UCI neonatal de l'Hospital Arnau de Vilanova.