PATRIMONI
- Redacció / El Cogul , L'Albi , Les Borges Blanques , Torrebesses

Tornen les Jornades Europees de Patrimoni, amb una visita amb llengua de signes al Cogul com a novetat

L'Albi, Arbeca, les Borges Blanques, el Cogul i Torrebesses acolliran visites guiades i portes obertes a diversos equipaments culturals i espais d'interès patrimonial entre el divendres 7 d'octubre i el diumenge 9 d'octubre.

Exterior del Centre d'Interpretació d'Art Rural de la Roca dels Moros. (Foto: X.F.)

Els propers 7, 8 i 9 d'octubre tindrà lloc una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea, que a Catalunya coordina el Departament de Cultura. La proposta suposa l'obertura de diversos equipaments culturals i l'organització de visites guiades per alguns pobles i espais d'interès patrimonial. Enguany, els municipis que acolliran activitats seran l'Albi, les Borges Blanques, el Cogul i Torrebesses.

Com a principal novetat respecte a les anteriors edicions, el Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros acollirà el dissabte 8 a les 12 h del migdia una visita guiada amb servei d'interpretació en llengua de signes. Tant el dissabte com el diumenge, durant el matí el centre farà portes obertes.

A l'Albi, del divendres 7 al diumenge 9 es faran visites al nucli antic, als matins, i a les pintures rupestres, durant la tarda. Arbeca també s'hi suma amb visites a la Fortalesa de Vilars i Ruta del Castell i vila closa el dissabte 8 i diumenge 9. A les Borges, l'Espai Macià i Cal Gineret tindran les portes obertes als visitants els matins i les tardes del divendres i dissabte, i només al matí el diumenge. Per acabar, Torrebesses acollirà visites guiades pel poble i el Centre de la Pedra Seca el matí del dissabte 8.