PARTICIPACIÓ
- Redacció / Les Borges Blanques

Les vuit propostes que l'ajuntament de les Borges posa a votació per als pressupostos

Es poden votar fins el 31 d’octubre, presencialment o de forma online. En les anteriors edicions, les propostes guanyadores van ser el carril bici i un parc infantil i d’aventura.

(foto: Aj. Borges)

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha encetat aquesta setmana el període de votació popular de propostes per incorporar als pressupostos municipals. Els veïns poden triar entre vuit actuacions, que són les que el consistori ha acceptat de les 66 que s’havien presentat, algunes de les quals, per semblança, s’han fusionat. Les vuit definitives són:

· Construir una pista de pàdel prop de la zona esportiva.

· Crear un parc lúdic per a gossos.

· Posar més arbres, més bancs i més papereres a la Carrerada (via entre els dipòsits i la carretera de la Floresta).

· Construir un lavabo públic al passeig del Terrall.

· Elevar els passos de vianants a de darrere de la biblioteca, de davant de la cooperativa la Borgenca i del carrer Doctor Josep Trueta (davant l’aparcament del Plus).

· Habilitar un canviador de bolquers als dos lavabos de les piscines, fer unes taquilles noves per emmagatzemar-hi cadires i altres objectes d'ús comú i millorar les zones d'ombra.

· Eixamplar l'Avinguda Carrasco i Formiguera, el carrer Doctor Trueta, l’Avinguda Jaume I, Avinguda Jaume Segarra i  posar-hi més papereres, més bancs, i més arbres per millorar l'ombra.

· Plantar més arbres al carrer Castell Alt per a que hi hagi més ombra i els infants juguin més còmodament.

Durant els mesos previs a la votació, el consistori borgenc ha fet difusió del procés amb una presentació i un vídeo explicatius, amb l'objectiu d'animar tothom a presentar propostes. Una comissió de seguiment, formada per regidors i tècnics de l’Ajuntament, s'encarrega de revisar i validar des del disseny inicial fins a cadascuna de les fases del procés.

Cap de les propostes pot superar els 50.000 euros d’inversió. Cada ciutadà pot votar un màxim de tres projectes i el termini per fer-ho acaba el 31 d’octubre. Es pot votar presencialment a l'Ajuntament en horari d'oficina o a través de l'espai 'Decidim' del web de l'Ajuntament.

Entre les propostes descartades, per diferents motius, hi havia habilitar un aparcament prop de la zona comercial, crear una ludoteca, crear una sala d’estudi a la biblioteca, crear un gimnàs públic, arreglar la banqueta del Canal o millorar les voreres de l’avinguda Santiago Rusiñol.

En edicions anteriors, les propostes guanyadores van ser el carril bici i un parc infantil i d’aventura.