ASSOCIACIONISME
- Redacció / Castelldans

L'associació de dones de Castelldans, guardonada pels 25 anys de trajectòria

És una de les entitats que aquesta setmana ha rebut el reconeixement del departament d'Igualtat i Feminismes, en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona.

L’Associació de Dones l’Esplendor, de Castelldans, va rebre ahir, de part de la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, el guardó que reconeix els seus 25 anys de trajectòria, en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona al qual va assistir una delegació de l’entitat, encapçalada per la seva presidenta, Anna Gimeno. Com la de Castelldans, van ser reconegudes una cinquantena d’associacions de dones i feministes de diverses poblacions de Catalunya que han assolit el quart de segle de vida. Aquesta vegada, l’Esplendor era l’única de les Garrigues.

"Sense el moviment feminista, sense les entitats de dones, les reivindicacIons feministes no haguessin arribat a l'agenda de les institucions públiques", va dir la consellera en la cloenda de l'acte. "Som filles de les vostres polítiques per tenir vides més vivibles", va afegir Verge, i va recordar que "si existeix avui una conselleria no és només fruit d'una aposta política d'aquest Govern, sinó perquè el moviment feminista de Catalunya i les entitats de dones l'heu fet possible". Des del Govern es recorda que l'Institut Català de les Dones va obrir la convocatòria de subvencions per a entitats la setmana passada i estarà oberta fins el 7 de novembre.

A l’acte de Pedralbes també hi van participar la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, i la directora executiva, Neus Pociello, i hi van assistir la secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, i la diputada al Parlament, Raquel Sans. La jornada va cloure amb l’actuació de Comando Señoras.