SUCCESSOS
- Redacció / Bovera

Mor un veí de Bovera al bolcar amb el tractor

L’accident va tenir lloc ahir dilluns a la tarda, quan l’home havia anat al tros a buscar llenya.

(foto: arxiu)

Un veí de Bovera, de 69 anys d’edat, va morir ahir a la tarda en un accident amb el tractor. L’home havia anat a buscar llenya al tros; quan la família va veure que no tornava a l’hora habitual el van anar a buscar i el van trobar en un camí amb el vehicle bolcat.

Feia quasi un any que no hi havia cap víctima d’accident de tractor d’aquest tipus a la comarca. L’última va ser al febrer, quan va morir un veí d’Arbeca de 92 anys. En tres anys han perdut la vida quatre garriguencs en bolcades de tractor.

La bolcada del tractor és una de les principals causes d'accident mortal en el sector agrari i des del departament de Treball de la Generalitat es recorda que una de les mesures preventives és l’estructura de protecció antibolcada com les cabines o els arcs. Altres recomanacions són conduir de manera adequada, portar el passador de seguretat dels pedals dels frens per a que frenin alhora (excepte quan se circula a velocitats reduïdes dins de la finca i es vol fer un gir pronunciat) o disposar de contrapesos i llast a les rodes per afavorir l’estabilitat.