POLÍTICA
- Redacció

Junts i Impulsem Lleida aniran plegats a les eleccions municipals

Les executives d’ambdues formacions avalen l’acord, que estableix que no competiran entre sí a cap municipi. Formen part d’Impulsem els actuals alcaldes de Juneda, Castelldans, Maials i Sarroca.

Executiva de Junts de les Terres de Lleida celebrada ahir diumenge. (foto: cedida a ACN per Junts)

Les executives de Junts per Catalunya i d'Impulsem Lleida han donat llum verda a l'acord per tal que les dues formacions concorrin conjuntament a les eleccions municipals del 28 de maig. Així ho van aprovar l'executiva d'Impulsem el dissabte 14 de gener i, l'endemà, l'executiva de Junts a les Terres de Lleida. L'acord se cenyeix a les comarques de les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell, la Noguera, l'Urgell, la Segarra i el Solsonès i, de moment, no té un nom definitiu. 

A partir d'ara s'establirà un comitè d'enllaç amb membres d'ambdues formacions que farà seguiment dels municipis on es presenten les candidatures, amb la determinació de no competir entre elles en cap municipi. Als pobles on ara es té l'alcaldia, la llista la confeccionarà l'actual alcalde o alcaldessa, i, a la resta, el comitè d'enllaç "ho tractarà detalladament", segons s'explica al comunicat conjunt emès aquest diumenge, dia 15.

Mateixos orígens
Impulsem Lleida es va presentar l'estiu de l'any passat, definint-se com un partit "sobiranista, europeista i humanista, que defensa la igualtat d'oportunitats entre les persones i els territoris, i amb l'objectiu essencial del servei a les persones de les Terres de Lleida". Els promotors provenien de CiU i, com la majoria de militants de l'antiga coalició, van situar-se després a l'òrbita del PDeCAT però no van fer el pas a Junts quan el 2018 es va crear aquest partit. 

De l'àmbit garriguenc, formen part d'Impulsem l'alcalde de Juneda, Antoni Villas (que n'ostenta la presidència), l'alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, l'alcalde de Maials, David Masot, i l'alcaldessa de Sarroca, M. Teresa Cullerés. Tots van començar en política a les files de CiU fa 20 anys i, en el cas de Masot, abans. Als últims comicis municipals, quan encara no s'havia creat Impulsem, es van presentar sota la marca JxCat, igual que les candidatures dels actuals membres de Junts.