- Redacció / Aspa

Aspa s'adhereix a la Comunitat de Municipis del Segrià Sec

L’ens va néixer el 2014 i fins ara estava integrat pels consistoris d’Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca i Torrebesses.

(foto: arxiu)

El ple de l'Ajuntament d'Aspa de finals de desembre va acordar demanar l'adhesió a la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, que fins ara està integrada pels consistoris d'Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca i Torrebesses. L'acord s'ha publicat aquest febrer per a possibles al·legacions i la Comunitat ja ha formalitzat l'acceptació en la seva darrera reunió d'organització.

Segons la Comunitat, l'entrada d’Aspa “ajudarà, sense dubte, a potenciar i enfortir la seva capacitat d'interlocució davant altres administracions i podrà participar activament en el disseny de polítiques i programes específics i adaptats a la realitat del Segrià Sec, a més de compartir recursos i projectes entre les localitats que en formen part”.

Mario Urrea, president de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, valora molt positivament la incorporació. "Som municipis veïns i compartim necessitats, problemàtiques i fortaleses, per tant, sumem esforços per aconseguir el millor pel territori i els nostres veïns i veïnes", ha dit. L'alcalde d'Aspa, Fermí Masot Aymí, explica que "la Comunitat està funcionant força bé, vam estudiar els estatuts i ens va semblar interessant formar-ne part". “Els pobles petits es necessiten els uns als altres i només amb la cooperació municipal podrem engegar i desenvolupar amb èxit els projectes adaptats a les característiques del territori”, afegeix.

La Comunitat va néixer el 2014 per compartir serveis, buscar recursos i fer actuacions conjuntes entre cinc pobles amb arrels comunes a les Garrigues Històriques. Els estatuts ja preveuen la incorporació d'altres municipis amb continuïtat territorial amb els dels impulsors.