CULTURA
- Redacció / Castelldans

Javier Sólo crea una cançó per a l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica, junt amb el cantant de Reincidentes

El músic afincat a Castelldans cedeix tots els drets de l’obra a l’entitat memorialista. Està disponible des de divendres passat a les plataformes digitals. El borgenc Josep Pagés hi toca la bateria.

El músic Javier Sólo (nom artístic Xavier Segura), originari de Terrassa i afincat a Castelldans, ha publicat aquest mes de març un nou tema, "Olvidos de España", disponible ja a les plataformes digitals i amb videoclip a YouTube, que parla de com Espanya segueix sent un dels països amb més fosses comunes del món i la necessitat que tots aquests cossos de desapareguts es puguin identificar i retornar als seus familiars.

La cançó, que Sólo defineix com “la més emotiva i descarnada” que ha fet fins ara, vol contribuir a projectar la feina de l'Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica (ARMH), entitat d'àmbit estatal creada l'any 2000 per localitzar víctimes de la repressió durant la Guerra Civil a les zones controlades pels franquistes. Per això, Sólo cedeix tots els drets a benefici de l'associació. Feia temps que el músic tenia la intenció de fer "Olvidos de España", i n'havia parlat amb l'ARMH.

Finalment, el projecte va anar agafant forma fa uns mesos, al sumar-s’hi Fernando Madina, cantant del grup Reincidentes, amb qui Sólo ja havia col·laborat, i al gener la van gravar a l'estudi Zamenhof de Lleida, sota la producció de Ricardo Marín. La bateria la toca el borgenc Josep Pagés, membre habitual de la banda de Sólo.