- Redacció / El Soleràs , La Granadella

Tres dies de memòria històrica a la Granadella i el Soleràs

Aquest cap de setmana tenen lloc les desenes Jornades de Recuperació de Memòria Històrica, que organitzen conjuntament els dos municipis de les Garrigues Altes.

El 28, 29 i 30 d'abril té lloc la 10a edició de les Jornades de Recuperació de Memòria Històrica que organitzen els ajuntaments de la Granadella i el Soleràs, enguany amb l'eix temàtic de les coves i balmes com a refugi. Les activitats es concentraran el 28 i 29 a la Granadella, mentre el 30 es traslladaran al Soleràs. 

El divendres es presentarà el llibre “Les coves de la Granadella”, el dissabte al matí hi ha un esmorzar popular i una caminada a una cova que inclou una recreació històrica, i a la tarda es presenta la revista Fossa218 i es fa una xerrada sobre la cova-hospital de la Bisbal de Falset.

El diumenge, al Soleràs, es visitarà la fossa comuna, excavada el 2017-2018 i recentment condicionada per a visites, i s'anirà també, en una visita inèdita, a la casa que va fer les funcions d'hospital. Les jornades acabaran amb una xerrada sobre les cabanes de volta durant la Guerra.