POLÍTICA
- Redacció

Algunes curiositats de les candidatures del 28M

Les candidatures del 28-M amaguen alguns detalls curiosos i tafaneries. De les llistes amb més suplents que titulars, a aquelles que han hagut d'incorporar membres forans.

(foto: Queralt Ribé/ACN)

· El fins ara alcalde del Soleràs, Jordi Sarlé, ho deixa després de 8 anys. El seu nom ara tanca simbòlicament la llista d'ERC a Jorba, municipi de l'Anoia on va exercir de mestre i va viure durant 32 anys i on van néixer els seus fills.

· Fer llista sempre és complicat, però algunes van sobrades de gent, com la de Junts per l'Albi, que compta amb més suplents que titulars. És l'única candidatura al poble, cosa que no passava des del 1987.

· Al PSC de les Borges, en canvi, no li haurà sigut fàcil omplir la llista. Consol Caro, periodista targarina que treballa com a cap de premsa del PSC a les comarques de Lleida, ha ajudat a tancar-la situant-se en última posició

· Carles Mora, el que fou alcalde d'Arenys de Munt (Maresme) quan el 2009 s'hi va fer la primera consulta sobre la independència, viu ara a Tarrés i és el candidat de la llista de Junts.

· Les Garrigues és l'única comarca de Ponent on Vox no ha aconseguit presentar cap llista. A Catalunya hi ha onze comarques on no tindrà cap presència.

· Alexandra Olmo, l'actriu junedenca que va captivar el públic fent de protagonista del programa El Llop, de TV3, l'hivern del 2022, tanca la llista independent de Juneda Xtu.

· A Juncosa fan net. Només una de les 20 persones que integren les dues llistes ja havia format part d'una candidatura el 2019. Tota la resta, d'una i altra llista, són nous.


En família

· No és estrany trobar germans o pares i fills en una mateixa candidatura (o a vegades en diferents), un dels dos sovint en llocs per no sortir, però és menys comú que els dos membres d'un matrimoni estiguin al govern municipal, com passarà a Llardecans, on Xavier Mor serà alcalde i la seva esposa, Mercè Morell, regidora. Formen part de l'única llista que es presenta.

· Casos en què pares i fills comparteixen llista: Josep Cunillera i Ivet Cunillera a l'Espluga Calba; Salvador Noguera i Cristina Noguera a les Borges; Conrad Llovera i Noemí Llovera a Castelldans, Joan Pons i Noel Pons a Juneda, Marga Saleses i Núria Cornadó al Vilosell o Encarna Arbonés i Judit Tribó al Cogul.

· També trobem germans en una mateixa llista, com Judit i Ramon Flix a la Granadella; Laia i Núria Sales a Maials; Montse i Carme Casals a les Borges; Joanna i Montse Masip a Bovera; Alícia i Marisol Masip també a Bovera; M. Rosa Solé i Josep M. Solé a Castelldans; Maria i Jordi Duaigües a Almatret.

· I fins i tot hi ha germans en candidatures diferents, com Josep i Enric Farran a les Borges Blanques o Roser i Rosa Solsona a Alfés. Ens consta, però, que tots estan ben avinguts.