COMUNICACIÓ
- Redacció / L'Albagés

Una productora de les Garrigues acusa TV3 de copiar ‘La Travessa’

Víctor Masip assenyala que l’empresa Audivio va presentar aquest format televisiu a la cadena l’any 2014, amb el mateix nom i estructura bàsica. També adverteix d’un altre programa que li haurien pogut copiar.

Captura del vídeo on Escanes anunciava que presentaria el programa.

TV3 va sorprendre el 19 de maig amb l'anunci del reality La Travessa, conduït per la model i influenciadora Laura Escanes. Per a la cadena, havia de ser un dels programes destacats de la nova plataforma de continguts amb què la televisió treballa des de fa temps, i estava previst que s'estrenés a la tardor.

D'entre les respostes que la notícia va provocar a les xarxes, hi va haver la de l'albagesenc Víctor Masip. Aquest acusava TV3 i la productora Aguacate&Calabaza Films d'haver copiat el format d'una proposta que la seva productora, Audivio, havia presentat l'any 2014, i sobre el qual afirma haver mantingut contactes amb càrrecs de l'ens, entre els quals Jordi Serra, llavors cap de continguts i programes, i Sígfrid Gras, subcap d'informatius, i actual director de la televisió. 

Mateix nom i dinàmica 
Les semblances entre la proposta d'Audivio i el reality de TV3 comencen pel nom, La Travessa, que és el mateix. Masip, però, recalca que la dinàmica del concurs també és igual que la que havien proposat, amb més parelles participants.

Entre el 2014 i el 2015, i fruit de les converses amb la cadena, Audivio va presentar reformulacions a l'estructura bàsica de La Travessa i Masip considera que "han agafat elements dels dos formats".

L'albagesenc encara destaca l'aposta multiplataforma, que al seu moment TV3 hauria vist "massa complicada".  

Silenci de TV3
El periodista de l'Albagés, i actual alcalde del municipi, explica que ha intentat posar-se en contacte amb Sígfrid Gras, amb qui diu que havia mantingut un intercanvi fluid els últims anys, sense resposta.

Per altra banda, està intentant esbrinar com va arribar el format a mans d'una altra productora. Per acabar, adverteix que un altre programa seu, Truqueu al pastor , també podria haver estat copiat. Masip ha mantingut contacte els últims dies amb equips jurídics i apunta que en el futur podria emprendre accions legals per plagi. Des de la cadena, apunten que no els consta cap denúncia en relació a aquesta acusació i no fan més comentaris.