- Redacció / La Granadella , Torrebesses

Torrebesses i la Granadella tornen a acollir el curs d’estiu sobre la tècnica de la pedra seca

Forma part de l’oferta de la Universitat de Lleida i entre els formadors hi ha els garriguencs Josep M. Navàs i Mario Urrea.

Entre l'oferta de cursos d'estiu de la Universitat de Lleida (UdL) torna a haver-n'hi un sobre l'art i la tècnica de la pedra seca, que s'impartirà durant dos caps de setmana a Torrebesses (3 i 4 de juny) i a la Granadella (10 i 11 de juny), amb una durada total de 20 hores. Tot i que encara hi ha alguns ponents per confirmar, sí que se sap que entre els formadors hi ha Josep M. Navàs, de la Granadella, que hi parlarà de les eines que cal utilitzar i impartirà una sessió pràctica, i Mario Urrea, alcalde de Torrebesses, que hi farà una introducció a la pedra seca.

El curs s'adreça a qui vulgui descobrir o aprofundir en el coneixement del paisatge rural i la pedra seca, conèixer la identitat del patrimoni i contribuir a la seva conservació i sostenibilitat. La formació té un cost de 30 euros per a estudiants i personal de la UdL, estudiants del cicle de pedra natural, arquitectes i membres dels Amics de l'Oli i dels Amics de la Pedra Seca.