CULTURA
- Redacció / L'Albi

Núria Fonoll, de l'Albi, guanya el desè premi de relats curts del Segrià

Amb l’obra “Recels de primavera”, que el Consell Comarcal del Segrià publicarà l’any que ve, junt amb la que ha obtingut l’accèssit i les finalistes, entre els quals una de Joel Falcó, d’Alfés.

L'obra “Recels de primavera”, de Núria Fonoll i Vergés, de l'Albi, ha estat la guanyadora del premi de relats curts Històries Vives del Segrià, un certamen que aquest any arriba a la desena edició. L'accèssit ha estat per a “L'alè que us manté dempeus”, de Maria Neus Martínez Castellnou, d'Almenar.

Així ho ha decidit el jurat, format per les escriptores Montse Sanjuan i Marta Alòs, la tècnica del Consorci per a la Normalització del Segrià, Alba Garrote, i la guanyadora de l'anterior edició, Josepa Sopeña, que han escollit “Recels de primavera” com el millor dels 25 relats que optaven al guardó i, per tant, mereixedor del premi de 650 euros.

De fet, l'elecció s'ha fet per unanimitat, havent rebut la màxima puntuació del jurat, que va valorar que està molt ben escrit, que empra un llenguatge acurat i recursos literaris ben utilitzats. “Recels de primavera” és una història d'amor i de violència masclista, situada en un entorn rural, fruit de la creativitat de Núria Fonoll, una tècnica de farmàcia aficionada a escriure que ha guanyat alguns premis en diferents certàmens de relats curts i que aquest any ha publicat el seu primer llibre, titulat “L'ull fosc dels gira-sols”. Entre les obres finalistes n’hi havia una de Joel Falcó Salla, d’Alfés.

Tant l'obra guanyadora com l'accèssit i les finalistes es publicaran en el proper volum del llibre “Històries Vives del Segrià”, que el Consell Comarcal del Segrià edita cada dos anys i que, en el cas d'aquesta edició, veurà la llum l'any vinent, juntament amb les guanyadores del 2024.