PATRIMONI
- Redacció / Vinaixa

24 joves d’entre 14 i 17 anys arreglaran camins de la Ruta de les Fonts de Vinaixa en un camp de treball

Les 24 places que s’oferien en aquest camp de treball, l’únic que es fa aquest estiu a la comarca, ja estan plenes. Els participants hi seran de l’1 al 15 de juliol.

(imatge: Espais Naturals de Ponent)

El camp de treball per recuperar la xarxa de camins de la Ruta de les Fonts de Vinaixa, un dels 58 que ofereix la Direcció General de Joventut a través d'associacions d'educació en el lleure i la complicitat de les administracions locals, ja està ple. Les 24 places que hi havia han quedat cobertes i, per tant, 24 joves d'entre 14 i 17 anys de diversos punts de Catalunya faran estada a Vinaixa de l'1 al 15 de juliol. L'objectiu durant aquests dies serà adequar i desbrossar els camins de la Ruta de les Fonts i del marge del Bessó, una ruta inclosa dins de l'Espai Natural Protegit Vall de Vinaixa, per tal de fer visibles les construccions de pedra seca. Així mateix, s'arreglaran o es faran noves les senyalitzacions.

Els joves s'allotjaran a l'escola i tindran un equip responsable de quatre membres de la Fundació Escolta Josep Carol, de Barcelona. A part de la feina de camp, els participants faran activitats de descoberta de l'entorn i tallers, com un de percussió amb Els Batunyecos o un torneig d'slot amb joves del poble. El de Vinaixa és l'únic camp de treball que es farà aquest estiu a les Garrigues. Al Segrià no n'hi ha cap de programat i al Pla d'Urgell dos, un a l'estany d'Ivars i un al Palau d'Anglesola.