SUCCESSOS
- Redacció / L'Albi

Els Mossos desmantellen una plantació de marihuana en una casa al terme de l'Albi

S’han intervingut 500 plantes en un immoble de la partida dels Reguers i s’ha detingut una persona de 32 anys com a presunta responsable.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han detingut avui un home de 32 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La detenció és resultat d'una investigació oberta fa tres setmanes, després de tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana a l'interior d'una casa al terme municipal de l'Albi, a la partida dels Reguers.

Els agents havien detectat un elevat consum d'electricitat i la possibilitat que la instal·lació elèctrica estigués connectada de manera fraudulenta a la xarxa. Aquest matí, finalment, s’ha montat un dispositiu policial per entrar a la casa. Durant l'escorcoll s'ha comprovat que els responsables de la plantació havien habilitat quatre estances per al cultiu de la droga, dues de les quals actualment en producció. Concretament, s'han intervingut 500 plantes de marihuana i set quilos de cabdells assecats i preparats per a ser distribuïts i venuts.

Segons els Mossos, el recinte disposava d'una complexa instal·lació amb ventiladors, aires condicionats, focus, filtres, estris per afavorir el cultiu de les plantes en espais tancats i un sofisticat sistema de reg. A més, han confirmat que el sistema elèctric estava connectat fraudulentament a la xarxa general.

L’home detingut vivia a la mateixa casa i la policia creu que s'encarregava del manteniment de les plantes i de la vigilància. Durant l'escorcoll també s'ha intervingut una pistola d'aire comprimit. El detingut passarà dissabte a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció número 2 de Lleida.


(foto: Mossos d’Esquadra)