- Redacció / Arbeca

Mor Joan M. Simó, alcalde d'Arbeca entre el 2007 i el 2019

Tenia 65 anys i patia una malaltia que no ha pogut superar. Va ser alcalde d’Arbeca durant tres mandats consecutius i conseller comarcal fins el passat mes de maig.

El diumenge a la matinada va morir Joan Miquel Simó Falcó, qui va ser alcalde d’Arbeca durant tres mandats consecutius, del 2007 al 2019. Simó, de 65 anys, patia una malaltia que ja l’havia fet retirar de la primera línia política en els últims comicis, tot i que encara va participar en actes de campanya de les eleccions municipals, on anava simbòlicament d’últim suplent de la candidatura del PSC-PM.

Simó va encapçalar la llista vinculada al PSC l’any 2007, quan va aconseguir recuperar la majoria absoluta socialista al consistori després del parèntesi del mandat anterior. Des de llavors va repetir d’alcalde en dues ocasions més, també amb majories absolutes, fins que el 2019 ERC va passar a ser la força majoritària i Simó va exercir de regidor a l’oposició. En tots aquests anys, Simó havia estat també conseller comarcal, i en l’últim mandat s’havia incorporat a la junta de govern de l’ens, encapçalat per Jaume Setó (Junts). Va participar en les reunions fins a l’últim moment.

Ahir a la tarda, la sala de vetlles del carrer Aixaragall d’Arbeca va acollir les primeres mostres de condol i el recinte també obrirà aquest matí, d’onze a una. A la tarda tindrà lloc l’acte de comiat, a les set a la plaça de la Unió Republicana.