CLIMATOLOGIA
- Redacció

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que demà s'arribi als 43ºC i 44ºC al nord garriguenc

Torregrossa podria registrar la temperatura més alta. Dimecres, els registres ja quedarien per davall dels 40ºC al conjunt de la comarca.

(foto: Xavi Minguella)

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que aquesta tarda comenci a apretar la calor a les comarques de Ponent, en un episodi que tindria el punt àlgid demà dimarts a la tarda, amb temperatures superiors als 40ºC a molts indrets de les Garrigues i fins i tot més altes a la plana nord. A les Borges Blanques, per exemple, l’SMC apunta a màximes de 43ºC i a Torregrossa de 44ºC. Dimecres es mantindria la calor intensa a la tarda però a menys zones del país. A les Garrigues ja quedarien per davall dels 40ºC.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per la calor molt intensa de demà i demanat als ajuntaments que habilitin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos, persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat, persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. Al seu torn, el Departament de Salut ha posat el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2.