CULTURA
- Redacció / Arbeca

Entrades esgotades pel concert de The Tyets a Arbeca

El grup mataroní, autor d’èxits com Coti x coti, Bailoteo o Olívia, actua el dilluns 14 a la Festa Major. El Pla d’Autoprotecció que enguany ha fet l’Ajuntament permet un aforament màxim de 4.000 persones.

Onze dies abans del concert, sense haver donat temps a fer publicitat, ja no quedava cap entrada per l’actuació de The Tyets de la Festa Major d’Arbeca del pròxim dilluns 14 d’agost. El popular grup mataroní continua la ratxa de sold out de la temporada i omplirà tot l’aforament disponible del pati gran de les escoles, l’espai habitual dels concerts de la Festa Major arbequina. En l’atapeïda agenda dels autors d’èxits com “Coti x coti”, “Bailoteo” o “Olívia” també hi ha assegurat el ple als concerts de Rialb i Moià dels dies 11 i 12 d’agost, així com el de Falset del dia 15.

Tot just ahir es va saber que The Tyets ha aconseguit el Disc de Platí amb “Coti x coti”, la cançó que fusiona reggaeton i sardana, i que ja acumula més de 13 milions de reproduccions a Spotify. Fa només dos mesos ja van aconseguir el Disc d'Or amb el mateix hit. El duet format per Oriol de Ramon i Xavier Coca frega el milió d'oients al mes a Spotify, amb un total de 911.175. 

Com cada any, el concert principal de la Festa Major d’Arbeca era d’entrada gratuïta per als habitants del poble i de pagament per a la resta. Els arbequins havien d’omplir un formulari per nucli familiar i recollir unes polseres identificatives, personals i intransferibles, mentre que per al públic general es posaven entrades a la venda a cinc euros, un preu simbòlic que també ha ajudat a que s’esgotessin ràpidament. Al mateix concert actuarà el grup Fugados de Alcatraz i DJ Moncho.

A banda de la popularitat de The Tyets, l’aforament complet també s’explica pel Pla d’Autoprotecció que ha fet aquest any l’Ajuntament, que determina una capacitat màxima de seguretat per al recinte, fixada en 4.000 persones en total. En anteriors ocasions, el públic anava entrant sense que hi hagués un recompte d’assistents. El concert del 2021, amb el grup Oques Grasses, sí que era d’aforament limitat i venda anticipada d’entrades, ja que va tenir lloc en el marc de les restriccions de la pandèmia, i també es van esgotar.