ENERGIES
- Redacció / Bovera

En marxa la primera central de bombament solar del Garrigues Sud

Ubicada al terme de Bovera i a tocar de la carretera C-233, que està previst que tingui una potència de 462 kWp. La comunitat de regants ja treballa per construir dues centrals més, una a Flix i una a Bellaguarda.

La central es troba ubicada al costat de la C-233 entre Bovera i Flix (Foto: C.R.G.S.)

La Comunitat de Regants Garrigues Sud ja ha posat en marxa la primera central de bombament solar, ubicada al terme de Bovera i a tocar de la carretera C-233, que està previst que tingui una potència de 462 kWp. La infraestructura es va construir entre el juny i el juliol i, tot i que està en fase de proves, avui ha començat a pujar aigua gràcies al sol.

Aquesta és la primera d'un conjunt d'instal·lacions amb què la comunitat busca reduir els costos energètics de bombar l'aigua. Tot i això, des de l'ens remarquen que és tan sols "una primera passa", ja que només suposarà un 3% d'autoproducció.

A llarg termini, esperen arribar a generar entre un 30 i un 50% de l'energia requerida. En l'actualitat, la comunitat treballa per construir dues centrals més, una a Flix i una altra a Bellaguarda, per a la qual la Comissió d'Urbanisme de Lleida ha requerit més informació als promotors.