SOLIDARITAT
- Redacció

Cinc infants saharauis passen l’estiu en pobles garriguencs amb el programa Vacances en Pau

Van arribar el 10 de juliol i s'estaran amb famílies d'acollida fins a finals d'agost. La iniciativa solidària vol allunyar-los de les altes temperatures i del conflicte existent amb el Marroc a més de fer-los conèixer altres realitats.

Alguns infants saharauís, en una de les activitats conjuntes (Foto: Lleida pels Refugiats)

Dos famílies de Juneda, una de Bellaguarda, una de les Borges Blanques i una de Llardecans participen aquest estiu en el projecte Vacances en Pau i acullen entre el juliol i l'agost cinc infants saharauis d'entre vuit i nou anys. La iniciativa vol allunyar-los de les altes temperatures i del conflicte existent amb el Marroc a més de donar-los l'oportunitat de conèixer altres realitats i persones, i passar revisions mèdiques per detectar-los necessitats de salut.  

Els infants van arribar el 10 de juliol i s'estaran amb els nuclis d'acollida fins a finals d'agost. Durant aquest temps participaran de la vida social i cultural del poble, i dels viatges de les famílies, a més d'algunes activitats organitzades com trobades o les habituals recepcions als ajuntaments. 

Tant des de Lleida pels Refugiats, que coordina el projecte a les Garrigues i del Pla d'Urgell, com des de Sàhara Ponent, que s'encarrega del Segrià, destaquen que aquest ha sigut un any més tranquil que el passat, quan hi va haver traves polítiques i administratives. Tot i això, també lamenten que hi hagi hagut menys famílies acollidores i fan una crida que en properes edicions en puguin ser més.