COMERÇ
- Redacció / Els Omellons

Tanca l'única botiga de queviures dels Omellons

La Botiga, impulsada per Xavier Gaya i Montse Gras, productors de l'oli ecològic Oligami, havia obert les portes al 2021. D’ara endavant, continuarà en funcionament com a punt de venda dels seus productes: l’oli, els pistatxos i les ametlles.

Xavier Gaya i Montse Gras el 2021, en obrir La Botiga (Foto: Arxiu)

El dissabte 19 d’agost va ser l’últim dia que l’espai La Botiga dels Omellons va obrir les seves portes com a punt de venda de queviures. El local, que havia iniciat l’activitat el juny del 2021, era l’únic establiment d’aquest tipus al municipi.    

Els seus impulsors, Xavier Gaya i Montse Gras, productors de l’oli ecològic Oligami, expliquen que d’ara endavant el local continuarà en funcionament únicament amb els seus productes: l’oli, els pistatxos i les ametlles. 

Gaya atribueix el tancament del negoci a les despeses a què havien de fer front, al volum de vendes petit, pel fet d’ubicar-se en un municipi de prop de 200 habitants, però també a la manca de suport per part de les administracions, entre les quals apunta a l’ajuntament, la més propera. Des del consistori descarten fer declaracions sobre l’assumpte.

El l’actualitat, els Omellons no compta amb cap comerç de queviures. L’històric forn de pa artesà Gabarra va tancar poc després que obrís La Botiga, i ara el pa es distribueix des del bar, procedent de la fleca de Bellpuig. A banda, s’hi desplaça regularment una botiga ambulant de fruita i verdura.