EQUIPAMENTS
- Redacció / Les Borges Blanques

Els propietaris del Parc Temàtic de l’Oli planegen reobrir-lo a l’octubre

S’hi estan duent a terme treballs de neteja i pintura. A més, la fundació privada propietària també ha mantingut reunions per a la construcció d’una rotonda a l’accés de l’N-240.

La fundació privada propietària del Parc Temàtic de l'Oli, a les Borges Blanques, està treballant en l'adequació del recinte i de l'espai museístic amb el desig de reobrir-ne les portes durant la primera meitat del mes d'octubre. Fonts de l'entitat expliquen que els treballs de neteja i pintura de l'edifici avancen a bon ritme. Compten, per fer-ho, amb un prèstec de 150.000 euros de CaixaBank per reactivar l'equipament i que torni a acollir visites turístiques. Al mateix temps, la propietat també afirma que vol millorar-ne l'accés.

El patronat de la fundació, entre els quals hi ha un únic garriguenc, Enric Vall, han mantingut reunions amb l'Ajuntament de les Borges per la construcció d'una rotonda a l'N-240. Cal recordar que l'entrada al complex de la Masia Salat des de la carretera havia estat històricament un punt conflictiu i s'hi havien produït diversos xocs mortals. El Ministeri de Foment va autoritzar el 2013 una rotonda, però va determinar que els propietaris s'haurien de fer càrrec del cost en tractar-se de l’accés a un recinte privat. En aquell moment, no es va arribar a fer per manca de finançament.  

Terra Ferma Market, primer altaveu
Els cinc caps de setmana de juliol d'enguany, el Parc Temàtic de l'Oli va obrir les portes com a seu de la iniciativa Terra Ferma Market. Segons expliquen des de la fundació privada, va servir com "una espècie d'altaveu" sobre el recinte. Per al 2024, està previst que tornin a llogar l'espai als promotors del projecte. 

Patrocini del CTT Borges 
El Club Tennis Taula (CTT) Borges va anunciar recentment un canvi en el patrocini del primer equip. Després d'anys anomenant-se Asisa Borges Vall, aquesta temporada no compta amb l'asseguradora i tindrà per nom ENoLI Les Borges Vall. ENoLI-Museum és el nom que pren la fundació privada del Parc Temàtic de l'Oli, i amb el qual el club borgenc busca promocionar les instal·lacions.