POLÍTICA
- Redacció / L'Albi

El periodista albinenc Ferran Casas radiografia els poders fàctics de l’Estat a "Espanya no es toca"

Un llibre escrit conjuntament amb el també periodista Joan Rusiñol, amb qui Casas ja va escriure "Començar de nou" el 2012, on atenien els moviments de fons que començaven a notar-se en la societat catalana a l'inici de procés.

Ferran Casas i Joan Rusiñol, amb el seu nou llibre.

Aquest setembre ha arribat a les llibreries “Espanya no es toca” (ed. La Campana), una exhaustiva investigació del periodista albinenc Ferran Casas, subdirector de Nació Digital i col·laborador de SomGarrigues, i del també periodista Joan Rusiñol, amb qui Casas ja va escriure “Començar de nou” el 2012, on atenien els moviments de fons que començaven a notar-se en la societat catalana a l'inici de procés.

Ara, Casas i Rusiñol parlen dels mecanismes que sostenen l'Estat espanyol, els quals, governi qui governi, el fan resistent davant els intents de trencar-lo o canviar-lo. Els autors posen el focus en el bipartidisme, el poder judicial i els grans grups de comunicació, per exemple, com els guardians d'un Estat que, quan convé, no dubta a recórrer a les anomenades clavegueres.

El llibre està escrit en forma de crònica periodística amb anàlisi, dades, hemeroteca, anècdotes il·lustratives i una vintena de fonts, entre les quals José Luis Rodríguez Zapatero, Esperanza Aguirre, Pere Aragonès, Gonzalo Boye, Artur Mas, Juan Carlos Monedero, Mònica Terribas o Juan Luis Cebrián. El dia 20 es fa la primera presentació a Barcelona.